Kallase sõnul tegi ta inimesele märkuse, et rattur sõitis üleni tumedas riietuses ja pole seetõttu autojuhtidele nähtav.

Aga miks otsustas Kallas ratturile autoga otsa sõita? „See on see, et sind proovitakse rünnata ja sa katsud selle viimase momendi ära tabada,“ ütles Kallas. „Ma olen 42 aastat autoroolis olnud, ma tunnen oma autot. Kindlasti ei olnud kavatsus talle haiget teha, vaid lihtsalt tõrjuda.“

Kallas kutsus sündmuskohale ka politsei ning kiirabi. Politsei kuulas Kallase üle ning kiirabi kontrollis ratturit. „Küsisin kiirabilt [ratturi] joobe kohta ja öeldi, et see pole märkimisväärne,“ ütles Kallas. Tema sõnul vormistas ta politseiga liiklusõnnetuse. „Mul on kapott kriibitud ja mõlkis, esiklaasil on kriimustused,“ ütles Kallas.

Poliitik sõnas, et kiirabi kontrollis ratturi üle ning temale mingeid vigastusi polnud.

Politsei liiklusjärelevalvekeskuse avariimenetlusgrupi juht Raul Annuka sõnul ei saanud juhid sündmuskohal omavahel süüs kokkuleppele, mistõttu kutsuti asjaolusid vormistama politseipatrull. „Videost nähtuv argessiivne käitumine ei ole kummagi osapoole poolt aktsepteeritav. Oleme juhtunu asjaolude selgitamiseks alustanud menetluse,“ selgitas Annuka.

Politsei sõnul on menetlus alustatud liiklusseaduse §223 alusel, mis käsitleb mootorsõidukijuhi poolt varalise kahju või ettevaatamatusest tervisekahjustuse tekitamist. Selle rikkumist võib karistada kuni 1200 eurose trahviga, arestiga või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kuue kuuni.

Kallase Facebooki postitus