Ka Lõuna-Korea valitsuselt päritakse aru, kas laupäevaõhtust tunglemist Souli ööelupiirkonnas Itaewonis oleks saanud ära hoida ja kes peaks katastroofi eest vastutuse võtma, vahendab Associated Press.

„Ma tunnen ühe asjaga seotud valitsusasutuse juhina suurt vastutust,“ ütles Yoon televisioonis üle kantud pressikonverentsil. „Politsei annab oma parima sellise tragöödia uuesti juhtumise ärahoidmiseks.“

Yooni sõnul on esialgse uurimise käigus leitud, et oli palju teateid kodanikelt, kes teavitasid võime rahva kogunemise potentsiaalsest ohust Itaewonis, aga politseinikud, kes need teated said, ei reageerinud neile rahuldaval moel.

Yoon ütles, et politsei on alustanud suurt sisejuurdlust.

Katastroof, milles hukkus vähemalt 156 ja sai vigastada 151 inimest, leidis aset allamäge kulgeval kitsal tänaval Itaewonis. Inimesed kukkusid üksteise otsa, neil oli raske hingata ja nad kaotasid teadvuse. Päästjad ja kiirabitöötajad ei pääsenud kitsastele tänavatele ligi, sest kogu Itaewon oli paksult täis aeglaselt liikuvaid sõidukeid ja halloween’i kostüümides pidutsejaid.

President Yoon Suk-yeol tunnistas tänasel valitsuse istungil, et Lõuna-Koreas ei ole tehtud rahvahulkade ohjamise uuringuid. Ta kutsus kasutama droone ja muid kõrgtehnoloogilisi vahendeid. Valitsus kohtub ekspertidega, et vaadata üle üldised ohutusreeglid.

Politsei on moodustanud 475-liikmelise töögrupi juhtunu uurimiseks.

Hukkunute arv võib veel kasvada, sest 29 vigastatut on raskes seisundis. Hukkunute hulgas on 26 välisriikide kodanikku Iraanist, Hiinast, Venemaalt, USA-st, Jaapanist ja mujalt.