Kahuste juuste hooldus seisneb ennekõike niisutamises ja toitmises, sest kahusus on põhjustatud peamiselt sellest, et juuksekarvas on vähe rasvhappeid ja proteiine. Lühiajalist kahusust võivad põhjustada ka muud asjaolud, näiteks suur õhuniiskus ja staatiline elekter. Meie keskendume aga peamisele murele ja selgitame sulle, milline peaks olema kahuste juuste hooldus, kui probleemiks on kuivad juuksed.

Kahuste juuste hooldus nõuab õigeid juuksehooldusvahendeid

Juuksehooldusvahendid tuleb alati valida oma juuste seisukorrast lähtudes. Ka efektiivne kahuste juuste hooldus nõuab selliseid vahendeid, mis tegelevad juurprobleemiga ehk toidavad ja niisutavad sinu juukseid, et need ei oleks liiga kuivad. Kas juuksemask on sinu iganädalases juuksehooldusrutiinis? Kui mitte, siis nüüd on selleks õige aeg. Regulaarne juuksemaski kasutamine aitab tagada elujõulised ja tugevad juuksed. Sa võiksid anda oma juustele intensiivse niisutuse vähemalt kord nädalas ja toita neid vajalike toitainetega, mida nad vajavad. Paljud naised üle maailma hindavad oma kahjustunud ja kahuste juuste raviks kõrgelt Olaplexi tooteid. Aga paljud teisedki kaubamärgid pakuvad samuti tooteid, mida katsetada. Leia endale õige toode Beauty Partnersi e-poe valikust.

Igapäevasesse rutiini võta ka juukseõli. Juukseõli on hea kasutada pärast juustepesu, et sellega kinnitada ja lisada juuste otstele niiskust. Juukseõlid on väga lihtsad, aga tõhusad vahendid nii katkiste kui ka kuivade juuste aitamiseks.

Kolmandaks võta kasutusele juuksevitamiinid. Jah, sa lugesid õigesti! Nii nagu me turgutame enda tervist toidulisandite ja vitamiinidega, saame seda teha ka oma juuste heaks. Juuksevitamiinid sisaldavad selliseid aineid, mis aitavad meie juuksed muuta tugevaks, elujõuliseks ja säravaks. Need ained on nii erinevad A-, C-, D-, E-vitamiinid kui ka biotiin, pantonteenhape, jood, tsink ja palju muud.

Kahuste juuste hooldus ilusalongis

Peale regulaarse koduhoolduse käi aeg-ajalt ka juuksuri juures, et ta saaks sinu katkised juukseotsad ära lõigata ja pakkuda süvaniisutavaid salongihoolduseid. Selleks võib olla keratiinhooldus või hoopiski Botoxi juuksehooldus, mida võid järgmisel külastusel endale teha paluda. Oluline on see, et peaksid juuksuriga nõu, et ta hindaks sinu juuste seisukorda ja pakuks sellele vastava hoolduse. Regulaarne koduhooldus ja salongihooldus toetavad teineteist, et tugevdada sinu juukseid ja vähendada nende kahusust. Seega ära unusta käia regulaarselt juuksuris juukseid lõikamas ja hoolitsusi nautimas! Kahuste juuste hooldus ei ole midagi keerulist, aga vajab järjepidevust.

Õiged hooldusvõtted hoiavad sinu juuksed tugevana

Kui tihti arvatakse, et kahuste juuste hooldus on pidev juuksemaskide tegemine ja ilusalongis käimine, siis tegelikult on see palju enamat. Väga paljud hooldusvõtted, mida me tihti ei oska tähtsustada, võivad mängida väga suurt rolli selles, kui tugevad ja elujõulised on sinu juuksed. Kas oled mõelnud sellele, kuidas sa enda juukseid kammid, kuivatad või pesed? Kas teadsid, et liigne märgade juuste rätikuga hõõrumine võib muuta need rohkem katkevaks ja õrnaks? Samuti tasub vähendada juuste föönitamist, sirgendamist ja muid kuumtöötlemisi nii palju kui võimalik. Kui seda pole võimalik täielikult teha, siis ära unusta kuumakaitset.

Nii nagu ka liigne rätikuga hõõrumine võib teha sinu juustele karuteene, võid seda teha ka siis, kui liiga palju või liiga tugeva harjaga kammid. Kammi oma juukseid harva ja õrnalt, kasuta selleks sobivat kammi, mis ei riku sinu juukseid üleliia. Näiteks võid seda teha duši all, kui teed endale juuksemaski. Kammi juuksed läbi, et kanda juuksemask laiali.

Kahuste juuste hooldus nõuab regulaarsust. Alusta kindlasti enda praeguste rutiinide ülevaatamisest ning muuda vajaduse korral võtteid ja juuksetooteid.

Jaga
Kommentaarid