„Rakettide ja droonidega sai pihta 10 regiooni, kus sai kahjustada 18 objekti, millest enamik on energiaobjektid. Ilma elektrita jäid sajad asulad Ukraina seitsmes oblastis. Tagajärjed oleksid võimud olla märksa hullemad. Aga tänu õhutõrje kangelaslikule ja professionaalsele tööle tulistati enam kui 50 meie territooriumi pihta välja lastud raketist alla 44. Aitäh võitlejatele, kes kaitsevad meie taevast. Samuti aitäh energeetikutele, kes neil minuteil likvideerivad Vene rünnakute tagajärgi. Remondibrigaadid töötavad täie võimsusega,“ kirjutas Šmõhal.

Ukraina õhujõud tulistasid täna alla enam kui 50 välja lastud Vene raketist 44.

Õhujõud teatasid, et alates kella seitsmest saatsid venelased teele mitu rakettide lainet Ukraina kriitilise infrastruktuuri objektide pihta. Strateegilistelt pommitajatelt Tu-95 ja Tu-160 lasti välja üle 50 tiibraketi H-101/H-555. Lennukid lendasid Kaspia mere põhjaosas ja Volgodonski piirkonnas Rostovi oblastis.

Tunnistajate sõnul on Kiievi linnas ja oblastis toimunud vähemalt 10 plahvatust.

Linnapea Vitali Klõtško teatas, et osa Kiievist on ilma elektrita.

Harkivisse on saabunud kaks raketti, teatas linnapea Ihor Terehhov, kelle sõnul tabati kriitilise infrastruktuuri objekti. Peatus metroo.

Harkivi oblasti sõjaadministratsiooni juht Oleh Sõnjehubov teatas, et plahvatused toimusid umbes kell 8 hommikul. Löök anti Harkivi ja Tšuhujivi rajoonile ilmselt Belgorodist välja lastud õhutõrjerakettidega S-300.

Vinnõtsja oblastis kukkus allatulistatud Vene rakett tsiviilobjektidele, teatas oblasti sõjaadministratsiooni juht Serhi Borzov. On purustusi, aga inimesed kannatada ei saanud.

Tšerkassõ oblasti sõjaadministratsiooni juht Ihor Taburets teatas, et vaenlane ründas seal kriitilise infrastruktuuri objekti.

Kriitilise infrastruktuuri objekti ründamisest teatas ka Zaporižžja linnanõukogu sekretär Anatoli Kurtjev. On elektrikatkestusi.

Kirovohradi oblasti sõjaadministratsiooni juht Andri Raikovõtš teatas, et seal tabasid vaenlase raketid energeetikaobjekti Svitlovodski piirkonnas. Esialgsetel andmetel kannatanuid ei ole.

Lvivi oblasti sõjaadministratsiooni juht Maksõm Kozõtskõi ütles, et oblasti kohal tulistati alla vaenlase raketid.

Vene rakett saabus ka Tšernivtsi oblastisse. Sealse sõjaadministratsiooni juhi Ruslan Zaparanjuki sõnul sai kahjustada kriitiline infrastruktuur.

Hmelnõtskõi oblasti sõjaadministratsiooni juht Serhi Hamali teatas raketi allatulistamisest oblasti kohal. Raketi tükid kahjustasid tsiviilobjekti.

Poltava oblasti sõjaadministratsiooni juht Dmõtro Lunin teatas, et oblastis töötas õhutõrje. Oblastis lülitus elektrienergia avariiliselt välja.

Dnipropetrovski oblastis toimusid kella 10 ajal plahvatused Pavlohradis ja Dnipros.

Mõkolajivi oblasti sõjaadministratsiooni juht Vitali Kim teatas, et raketid lendasid üle oblasti põhja ja loode suunas. Veidi hiljem teatas Kim teise grupi rakettide lennust üle Mõkolajivi oblasti.

Grupi rakettide lennust selles suunas teatas ka Krõvõi Rihi sõjaadministratsiooni juht Oleksandr Vilkul.

Jaga
Kommentaarid