Tragöödia leidis aset laupäeva õhtul Souli Itaewoni linnaosa kitsastel tänavatel, kus seni teadmata põhjustel puhkes tunglemine ja sadu inimesi trambiti jalge alla, vahendab kohalik uudistekanal Yonhap.

Telekaadritelt oli näha, kuidas nii päästjad kui vabatahtlikud püüdsid kümneid noori inimesi tänava peal elustada. Võimud reageerisid sündmusele suurte jõududega ja suurem osa linna meedikutest kiirustas sündmuspaika inimesi aitama. Haiglatesse üle kogu linna toimetati enam kui 150 inimest. Tuletõrjeülem Choi Seong-beom tõdes, et hukkunute arv võib lähitundidel kasvada, sest paljud vigastatud on kriitilises seisundis.

Ohvrite surnukehad toimetatakse lähedalasuvasse spordisaali, et nad tuvastada, lisas Choi.

On jätkuvalt ebaselge, mis tragöödia põhjustas, ent Souli meedia teatel võis tunglemine puhkeda, kui levisid teated kohaliku kuulsuse peopaika ilmumisest.

Souli linnapea Oh Se-hoon otsustas uudisest kuuldes oma Euroopa visiidi peatada ja kodumaale naasta.

Lõuna-Korea president Yoon Suk-yeol avaldas täna õhtul juhtunu pärast kahetsust ja kaastunnet hukkunute lähedastele. Ta andis ühtlasi korralduse veenduda viivitamatult kõikide peopaikade ohutuses, vältimaks taolise tragöödia kordumist tulevikus.

Itaewoni halloweeni pidustustele suundus tänavu umbes 100 000 inimest ja tegemist oli piirkonna suurima piiranguteta rahvakogunemisega pärast COVID-19 piirangute hiljutist leevendamist. Kohalikud avaldasid pidustuste eel ja ajal ühismeedias muret hiiglaslike rahvamasside ja turvalisuse pärast.

Hoiatus! Video sündmuspaigalt võib olla häiriv!