Cyber Battle of Estonia finaali üldvõitjaks tuli võistkond Bumbodosan, Rootsist. Võitjatele andis auhinnad üle Vabariigi President Alar Karis. Parim Eesti võistkond oli The Pumas. Angala Ikonen võistkonnast The Pumas kommenteeris: „Võistlus oli huvitav. raskusaste oli täitsa paras. Meie võistkonna dünaamika oli väga hea, meil on eksperte igalt alalt! Ühes ülesandes tuli muuhulgas kasutada ka teadmisi astronoomiast“. Eesti parim võistkond saab osaleda ka külalisvõistkonnana järgmise aasta küberõppusel Cyber Battle of Australia 2023, mille üle ollakse Ikoneni sõnul väga elevil. Eesti parim häkkerite võistkond on pärit Tartust ja sinna kuulusid Peeter Aleksander Randla, Uku Sõrmus, Siim Sillaots, Angela Ikonen, Matias Jürgenson.

Cyber Battle of Estonia peakorraldaja ja CTF Tech tegevjuht Marki Tihhonova-Kreek avaldas heameelt, et võistlus kulges edukalt ja noored said enda oskusi keerulistes olukordades proovile panna. „Cyber Battle of Estonia eesmärk on valmistada noored ette päriseluks nii, et me kõik saaksime targa tulevikuühiskonna hüvesid turvaliselt nautida. Läbi järjekordse Cyber Battle võistluse oleme veel ühe sammukese lähemal targa linna stsenaariumite kasutuselevõtuks, mille abil noortel ennast, oma lähedasi ja oma riiki tervikuna küberrünnakute eest kaitsma õpetame. Tahame kasvatada põlvkonda, kes oskavad lugeda küberkurjategijate mõttemaailma eesmärgiga päriselus varitsevateks ohtudeks valmis olla,“ sõnas Cyber Battle of Estonia peakorraldaja Tihhonova-Kreek.

Tänase ürituse raames pandi alus ka edasisele visioonile, mille kohaselt langeb põhirõhk targa tulevikuühiskonna loomisele era- ja avaliku sektori koostöös nii Eestis kui ka välisriikides. Tihhonova-Kreek rõhutas Eesti enda era- ja avaliku sektori koostöö olulisust, kuid viitas ka globaalset ambitsiooni vajalikkusele, mistõttu on ka Cyber Battle of Estonia tegemas aktiivset koostööd teiste riikidega, sh Austraalia, Singapuri, Saudi Araabia, Araabia Ühendemiraatide ja Madalmaadega.

Võistlusel oli kasutusel Eesti kübertehnoloogia ettevõtte CybExer Technologies poolt välja töötatud tehnoloogiline küberharjutusväljak, mida kasutavad oma õppustel ka paljude riikide valitsused ja suurettevõtted. Ka külastajad said võistluse meelelahutusalal küberpõgenemistoas ka ise ekspertide toel lihtsamaid küberülesandeid lahendada.

Võistlustulle astus ka VIP tiim, kus panid ennast proovile endine Eesti ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt, SK ID Solutionsi tegevjuht Kalev Pihl, raadiohääl Siim Taba ning Telia ärikliendiüksuse juht Holger Haljand.

Cyber Battle of Estonia peakorraldajaks on Eesti küberiduettevõte CTF Tech, mille missiooniks on tutvustada ja õpetada noortele küberturvalisust, kindlustamaks Eesti tulevik kübermaailmas. Programm on praeguseks tänu koolitustele ja võistlustele kaasanud umbes 2000 noort üle terve Eesti, lisaks rahvusvaheliste programmidega 2000 noort ka välismaalt.