„Tegemist on kahetsusväärse juhtumiga, kus kõige tähtsamaks tuleks seada asjaga seotud laste õigused,“ sõnas Reformierakonna fraktsiooni esimees Mart Võrklaev Delfile. „Me usaldame selles küsimuses õiguskaitseorganeid, kes ei ole alustanud ühtegi uurimist, ja Marko Mihkelsoni, kes on olukorda selgitanud.“

Selle info põhjal pole mingit põhjust, miks Marko Mihkelson ei saa jätkata tööd riigikogu väliskomisjoni juhtimisel, mida ta on seni teinud eeskujulikult, avaldas Võrklaev oma seisukoha.

Väliskomisjoni aseesimees Enn Eesmaa (Keskerakond) ütles, et Mihkelsoni skandaalist tehti juttu ka tänasel komisjoni istungil ning Mihkelson andis ka komisjoni liikmetele omapoolse selgituse. Eesmaa sõnul oli Mihkelsoni selgitus suuresti samasugune kui see, mida ta on ka juba avalikult jaganud.

Kas Mihkelson peaks komisjoni esimehena jätkama, on Eesmaa sõnul juba Mihkelsoni enda ja Reformierakonna fraktsiooni otsus.

Koalitsiooniläbirääkimistel lepitakse kokku, mis erakonnad saavad endale riigikogu komisjonide esimeeste kohad. Mida arvavad koalitsioonipartnerid Mihkelsoni jätkamisest?

Välisminister ja Isamaa juhatuse liige Urmas Reinsalu ütles, et Isamaa fraktsioon arutab küsimust ilmselt järgmisel nädalal, kuid enne asjaolude täpsustamist ei ole paslik tema arvates sel teemal seisukohta kujundada.

Reinsalu lisas, et praegu on teada väga vähe kogu Mihkelsoni puudutava loo kohta, esmajoones tuleks luua rohkem selgust, mis täpsemalt juhtus. Tema arvates võiks täiendavad selgitusi anda asjaga kursis olevad ametiisikud.

Ka teinegi koalitsioonipartner Sotsiaaldemokraatlik Erakond ei ole selles küsimuses veel seisukohta kujundanud, ütles sotside peasekretär Eduard Odinets. Ta ütles siiski, et eelkõige on otsus Mihkelsoni jätkamise kohta Reformierakonna teha.

Jaga
Kommentaarid