Venemaa riigiduumas läbis esimese lugemise seadus, millega tahetakse laiendada juba 2013. aastast kehtivat „LGBT-propaganda“ keeldu lastele, keelustades selle nüüdsest kõigile vanuserühmadele. Uue seaduse kohaselt võib karistuse kaasa tuua iga tegu, mida võib käsitleda homoseksuaalsuse propageerimisena – nii netis, avalikus ruumis kui näiteks raamatutes ja filmides. Seadus läbis lugemise ühehäälselt.

„Me ei keelusta LGBT-d kui fenomeni, me ei keelusta selle mainimist. Me ütleme lihtsalt, et positiivne propageerimine ja tunnustamine peab olema keelatud,“ sõnas Alexander Hinstein täna duuma ees kõneledes.

Sama seadusega loodetakse keelustada ka pedofiilia propageerimine, ebatraditsiooniliste seksuaalsuhete avalik demonstreerimine ning „informatsiooni avaldamine, mis võib tekitada lapses soovi sugu vahetada“.

„Tegelikkuses on see lihtne otsus, mis on mõeldud kaitsma meie ühiskonda ja lapsi selle roppuse (vene k грязи) eest, mida meile praegu peale surutakse, sh lääne poolt,“ lisas teine parlamendisaadik Pjotr Tolstoi. Tema sõnul on see esimene samm mitmest, millega loodetakse naasta 30 aasta taguste väärtuste juurde. BBC andmetel peavad Vene ametnikud ja poliitikud seadust vajalikuks, kuna näevad seda osana laiemast võitlusest Vene ja lääne väärtusruumide vahel.

Seadus hakkab kehtima ka riiki külastavatele välismaalastele, keda ähvardab rikkumise korral väljasaatmine.

Pärast esimese lugemise läbimist jääb seadus ootama föderatsiooninõukogu nõusolekut, misjärel läheb see allkirjastamiseks president Vladimir Putinile.

Jaga
Kommentaarid