Kohe ärakandmisele kuuluva karistusaja hulka arvestatakse eelvangistuses viibitud üks päev.

Ülejäänud vangistus – üks aasta, kuus kuud ja 28 päeva – jääb tingimisi täielikult täitmisele pööramata, kui süüdimõistetu ei pane kahe aasta pikkuse katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu. Katseaeg algab kohtuotsuse kuulutamisest ehk alates 27. oktoober 2022.

Süüdistuse kohaselt organiseeris Sergei Gorlatš, kes kandideeris 2021. aasta kohalike omavalitsuste valimistel valimisliidu Katri Raigi Nimekiri nimekirjas numbri 131 all, mullu 14. oktoobril koos MTÜ Narva Kutsehaigete Ühingu juhatuse liikme Natalia Simonovaga Narva kutsehaigete ühingu liikmetele Ida-Virumaal Toila vallas tasuta tervisepäeva, mille eesmärk oli mõjutada isikuid hääletama valimistel Sergei Gorlatši kandidatuuri kasuks.

Tervisepäev hõlmas väljasõitu Narvast Toilasse, Narva muuseumi giidiga ekskurssiooni Toila Oru pargis, Toila SPA hotelli paketti 40 inimesele ning hilisemat piknikueinet. Spaa külastust ja ekskursiooni rahastas Sergei Gorlatš ja see oli valitud isikutele, kokku 40 inimesele. Väljasõit oli tasuta hüvena. Hilisemat piknikut ja transporti bussiga rahastas MTÜ Narva Kutsehaigete Ühing.

Natalia Simonova instrueeris eelnevalt väljasõidul osalejaid kaasa võtma ID-kaart koos PIN1 ja PIN2 koodidega, et korraldada e-hääletamine. Pärast Toila Oru pargi külastust paluti inimestel, kellel olid kaasas ID-kaart ning PIN 1 ja PIN 2, hääletada kandidaadi nr 131 poolt.

E-hääletamiseks kutsusid Sergei Gorlatš ja Natalia Simonova inimesed ükshaaval bussi tagaistmele, kus istus Sergei Gorlatš sülearvutiga. Tänutäheks reisi eest andis oma e-hääle 17 inimest.

Kohtuotsus ei ole jõustunud.