„Ta viibib Leedus Iisraeli kodanikuna ja Iisraeli passiga ei ole tal viisat vaja. Ta võib siia tulla, siin viibida, kui ma ei eksi, 90 päeva. Jah, me kinnitame seda fakti,“ ütles Jauniškis täna intervjuus Leedu raadiojaamale Žinių Radijas.

Jauniškise sõnul ei ole andmeid selle kohta, et Sobtšak võiks kujutada endast ohtu Leedu julgeolekule.

Pärast uudiseid Sobtšaki Leetu põgenemise kohta, tõusis seal nördimuslaine. Leedu opositsiooni esindajad avaldasid lootust, et VSD uurib välja selle Venemaa kodaniku Leetu saabumise motiivid ja kontrollib hoolikalt kogu informatsiooni.

„Saabumise konkreetsed asjaolud ja motiivid ei ole teada. See on Iisraeli kodanik, kes kasutas sissesõidu võimalust,“ ütles Leedu seimi spiiker Viktorija Čmilytė-Nielsen. „Sellel inimesel on Iisraeli kodakondsus, kasutades seda õigust tuli ta Leetu.“

Sobtšaki Leetu saabumisest teatasid eile mitmed Vene ja Leedu meediakanalid.

Vene riiklik uudisteagentuur RIA Novosti teatas „olukorraga tuttavale allikale“ viidates, et Sobtšak sõitis Leetu Valgevene kaudu. Samasuguse informatsiooni avaldas TASS.

Kinnitatakse, et selleks hetkeks oli juba allkirjastatud otsus Sobtšaki vahistamiseks. Telegrami kanal Baza kirjutas, et Sobtšak oli kavas vahistada Moskva Vnukovo lennujaamas.

Sobtšak on kahtlusalune Vene riigikorporatsioonilt Rosteh väljapressimise asjas, teatas allikas TASS-ile.

Moskva Tverskoi kohus otsustas eile uurijate taotlusel vahi alla jätta Sobtšaki meediaprojekti Ostorožno Media kommertsdirektori Kirill Suhhanovi ja ajakirja Tatler Venemaa väljaande endise peatoimetaja Arian Kuzmini (Romanovski), keda süüdistatakse väljapressimises, teatas kohtu pressiteenistus Interfaxile.

Mõlemale esitati süüdistus väljapressimises vara saamise eesmärgil eriti suures ulatuses. Jutt käib 11 miljoni rubla (ligi 177 000 euro) väljapressimisest Telegrami kanalit kasutades.

Eile teatati ka, et otsiti läbi Sobtšaki Moskva oblastis asuv maja.

Jaga
Kommentaarid