„Mis puudutab tuumarelva, siis see on heidutusrelv ja seda jäädakse täristama. Putin täristab sellega maksimaalselt valjult, et seda kuuldaks ja pöörataks tähelepanu. Aga kui kujutada ette, et Putin otsustab tuumarelva kasutada, siis see on viimane trump, mida ta kasutab. Ja mis edasi? Ukraina lõpetab võitluse? Ei. Maailm hakkab Putini ja teiste rašistide režiimi paremini suhtuma? Loomulikult mitte. See on tema finaal. See on vähetõenäoline stsenaarium ja stsenaarium, mis realiseerimise korral toob ainult lähemalt Venemaa enda lõpu,“ ütles Jussov.

USA kaitsetööstusettevõte Raytheon Technologies on andnud kaks Ukrainale mõeldud tipptasemel õhutõrjesüsteemi NASAMS üle USA valitsusele, teatas ettevõtte tegevjuht Greg Hayes CNBC-le.

„Me andsime just üle kaks NASAMS-i süsteemi. /.../ Me andsime neid kaks tükki paar nädalat tagasi üle valitsusele. Need installeeritakse Ukrainas,“ ütles Hayes.

„See on lühimaa õhutõrjesüsteem ja see võib välja tulistada [keskmaa õhk-õhk rakette AIM-120] ja see võib tuua taevast alla kõik alates droonidest kuni ballistiliste rakettide ja hävituslennukiteni,“ lisas Hayes.

Norras välja arendatud relvad annavad kesk- kuni kaugmaa kaitse Vene rünnakute vastu Ukraina tsiviilinfrastruktuuri vastu.

USA on lubanud lähinädalatel üle anda kaks NASAMS-it ja veel kuus pikema aja jooksul.

Jaga
Kommentaarid