Mullu sai häirekeskus ühel veebruariõhtul äreva teate Tallinnas Uus-Maleva tänaval toimunud võimalikust kuriteost. Sündmuskohale jõudnud politseinikud leidsid kortermajast torkehaavadega üliraskes seisundis 35-aastase mehe. Süüdistuse kohaselt pussitas Kalinin teda üle 20 korra näkku ja kaela.

Kuna süüdistatav pidi vähemalt möönma kannatanule piinavalt suure valu tekitamist, esitas prokuratuur talle süüdistuse mõrvas.

Oma viimase sõna voorus kaks nädalat tagasi keeldus Kalinin kohtuniku auks püsti tõusmast. „Ma olen seitse korda tõusnud püsti. Enam ei tõuse! Ei taha seista!“ ütles Kalinin silmanähtavalt ärritunult. Viimast sõna kohtunik Merle Parts talle sellise käitumise peale ei andnudki. „Viige ära!“ ütles ta konvoile.

Täna mõistis kohus Kalinini mõrvas süüdi ja määras talle 15-aastase vangistuse, mida hakati arvestama kinnipidamise ajast. Sellest ajast saadik on Kalinin viibinud vahi all.

Ohtlik mõrvar

Kalininit on varemgi mõrva eest karistatud. 1995. aastal mõisteti ta röövmõrva eest 12 aastaks vangi, kuid jõudis sellest trellide taga veeta vaid neli aastat, sest saadeti siis psühhiaatrilisele sundravile.

2006. aastal kuulutasid aga ajalehed, et Jämejalast on põgenenud ohtlik tapja. Loe Kalinini seiklustest lähemalt siit: Üle 20 noahoobi näkku ja kaela: röövmõrva eest kinni istunud endine Jämejala põgenik tappis taas