Rumeenial on Ukrainaga 650 kilomeetrit ühist piiri, seal asub USA ballistiliste rakettide tõrje süsteem ja sellest aastast on seal NATO alaline lahingugrupp, vahendab Reuters.

Rumeeniasse on põgenenud umbes 2,65 miljonit ukrainlast.

„Minu žest (tagasiasumine – toim) tuleb sellest, et on võimatu teha koostööd Rumeenia presidendi, armee ülemjuhatajaga,“ ütles Dîncu oma avalduses. „Ma arvan, et minu ametist lahkumist on vaja, et mitte kahjustada otsuseid ja programme, mis nõuavad sujuvat käsuahelat, ja mitte blokeerida ridaprojekte, mis on absoluutselt vajalikud ... ministeeriumile ja armeele.“

Oktoobri alguses ütles Dîncu, et Ukraina vajab rahvusvahelisi liitlasi, et pidada Venemaaga läbirääkimisi julgeolekugarantiide ja rahu üle, millega kutsus esile president Iohannise ja valitsuskoalitsiooni juhtide kriitika. Hiljem ütles Dîncu, et tema sõnad olevat olnud kontekstist välja rebitud.

Iohannis ütles, et ukrainlased maksavad sõjas oma verega ja ainult nemad saavad otsustada, mille üle ja millal nad läbi räägivad. Selline on ka Rumeenia ja Euroopa Liidu seisukoht.

Jaga
Kommentaarid