Sellest teatas RT peatoimetaja Margarita Simonjan Telegramis.

„Anton Krassovski väljaütlemised on metsikult jälgid. Võib-olla Anton selgitab, milline ajutine meeltesegadus selle esile kutsus ja kuidas see tal keelelt lipsas. Raske uskuda, et Krassovski arvas siiralt, et tuleks uputada lapsi. Antud hetkel peatan ma meie koostöö, sest ei mina ega RT ülejäänud kollektiiv ei saa lubada, et kellelgi käiks peast läbi isegi mõte selle kohta, et keegi meist on võimeline sellist jama jagama,“ kirjutas Simonjan.

Hiljem ilmus vabandus ka Krassovskilt endalt.

„Kuulge, mul on päriselt ebamugav, et ma kuidagi seda piiri ei näinud. Aga juhtub nii: istud eetris ja lased end kaasa viia. Ja sa ei suuda peatuda. Ma palun andestust kõigilt, kes selle pärast pahandasid. Palun andestust Margaritalt, kõigilt, kelle jaoks tundus see metsik, mõtlematu ja vastuvõetamatu. Loodan, et te andestate mulle,“ kirjutas Krassovski.

„Ukraina memmed oleksid ilmselt valmis kogu oma kirsturaha ära andma, et Vene sõdurid neid vägistaksid,“ rääkis Vene propagandist Anton Krassovski käesoleval nädalal oma autorisaates „Antonüümid“.

„Mulle tundub, et ukrainlased on alati venelasi vihanud,“ jätkas ta.

Ent lisaks Ukraina vanaemadele jäid kirjanik Sergei Lukjanenkole ning RT saatejuhile Krassovskile ette ka Ukraina lapsed. Saatekülaline Lukjanenko alustas juttu sellega, kuidas ta käis Ukrainas esimest korda 1980. aastal ning kuidas Ukraina lapsed rääkisid talle, et Ukraina on moskoviitide poolt okupeeritud.

„Need ei olnud ukraina keelt rääkivad Ukraina lapsed, vaid venekeelsed ja vene nimedega,“ selgitas ta.

„Need lapsed oleks pidanud Tisza jõkke uputama, sinnasamasse, kus ujuvad pardid. Lihtsalt uputada need lapsed, uputada,“ segas Krassovski seepeale vahele.

Jaga
Kommentaarid