The Guardiani vahendusel toimus intsident üheksa päeva peale seda, kui Just Stop Oil aktivistid murdsid üle uudiskünnise, tühjendades van Gogh'i päevalillemaali kaitsnud klaasi pihta paar purki tomatisuppi.

Sarnase aktsiooniga tulid Potsdamis toime kaks Letzte Generationi (viimase põlvkonna) aktivisti, kes sisenesid Barberini muuseumisse ja määrisid Monet' maali kartulipudruga, misjärel liimisid oma käed seina külge. Meeleavaldajate sõnul oli akt mõeldud äratuskellaks kliimakatastroofi kontekstis. „Inimesed nälgivad, inimesed külmetavad, inimesed surevad,“ ütles üks aktivistidest.

„Me oleme kliimakatastroofis ja te kardate vaid tomatisuppi või kartuliputru maalil. Teate, mida ma kardan? Ma kardan, sest teadus ütleb meile, et me ei suuda 2050. aastal oma perekondi ära toita,“ ütles protestija. „Kas maali peale on vaja kartuliputru, et teid kuulama panna? See maal ei ole midagi väärt, kui peame toidu pärast tülitsema. Millal te lõpuks kuulama hakkate?“ küsiti protesti käigus.

Muuseumi pressiesindaja ütles, et maal oli klaasiga kaitstud, lisaks ei paistnud teos olevat aktsioonist kahjustatud. Pressiesindaja ütles, et politsei saabus kiiresti ja protestijate käed eraldusid seinast „suhteliselt kergesti“.