Sel nädalal liitus 1. jalaväebrigaadis Tapa linnakus teenivate riigikaitsjatega pea 300 noort, kelle teenistus algab luurekompanii, tagala-, suurtükiväe-, õhutõrje ja pioneeripataljoni ridades. Lisaks 200 võitlejat, kelle teenistuskohaks on Jõhvi linnak.

2. jalaväebrigaadis alustas oma teenistust ligi 400 kutsealust. „Selleks, et arendada hakkajaid reservväelasi ning saavutada paremad ja püsivamad tulemused väljaõppes, vähendasime üldisi reegleid. See tähendab, et sõduritel on nüüd rohkem võimalust initsiatiivi näidata ning ennast füüsiliselt ja vaimselt arendada,“ ütles 2. jalaväebrigaadi ülema kolonel Mati Tikerpuu, kelle sõnul on võrreldes eelmise oktoobrikutsega sel aastal sõduri baaskursust uuendatud.

Lisaks tuli küberväejuhatusse aega teenima üle 70 noore, toetuse väejuhatuse logistikapataljoni pea 80 ning erioperatsioonide väejuhatusse 20 ajateenijat.

Ajateenistusse kutsutakse aastas kolmel korral: jaanuaris ja juulis alustavad 11 kuu pikkust teenistust eelkutsega saabunud tulevaste reservüksuste nooremallohvitserid ja autojuhid ning oktoobris kutsutakse kaheksaks kuuks teenistusse reservüksuste reakoosseis.

Põhikutse ajateenijad läbivad esimese kaheksa nädala jooksul sõdurioskuste baaskursuse ning alustavad seejärel üksuse koostööõpet, eelkutse ajateenijad läbivad lisaks kolmekuulisele baaskursusele vastavalt ametikohale kas autojuhi- või nooremallohvitseride väljaõppe.