Veldre kirjutas sotsiaalmeedias oma lahkumisest. „Olen meeskonnamängija. Poliitikas on oluline tiim ja selle hoidmine õigetel sihtidel ehk programm. See kehtib poliitikas nii keerukatel kui väga keerukatel aegadel; lihtsaid aegu poliitikas pole,“ teatas ta.

„Möönan, et Paide poliitiline olukord on keeruline. Mul on olnud erinevaid nägemusi linnajuhtimises ja otsustusvalikuid. See on pingestanud olukorda ja suhteid koalitsioonipartneritega, kohati asjatult,“ märkis Veldre.

„Selleks, et seista Inimeste Linna valimisliidu platvormi eest Paides ja stabiilse linnavalitsemise eest ning sotsiaaldemokraatliku erakonna vaadete eest maakonnas ja riigis, olen otsustanud astuda tagasi linnapea ametist 31. oktoobri seisuga. Olen selle mõttekaaslastega läbi arutanud, kaalunud erinevaid võimalusi,“ kirjutas ta.

„See ei ole kerge otsus, mõistan, et Paides on palju teha, ja see on loomulik – üks väike linn oma piirkonnaga peabki ekstra pingutama kaasaegses maailmas. Olenemata sellest, kes on linnapea, nende eesmärkide poole peab pürgima. Olen Järvamaa sotsiaaldemokraatide juht, ja vaja on keskenduda meeskonna viimisele valimistele vastu ja me toetajate südamesse Järvamaal,“ seisis Veldre pöördumises. Ta tänas linnavolikogu võimaluse eest oma kodulinna ja maakonda tipptasemel teenida.

Delfil pole õnnestanud Veldret tabada.

Veldre sai Paide meeriks tänavu mais.