Kiievi linna ning Kiievi, Tšernihivi, Tšerkassõ ja Žõtomõri oblasti elanikel palutakse kiiresti elektritarbimist vähendada, teatas Ukrenerho.

„Ukraina keskoblastites kasvab kiiresti elektrienergia tarbimise tase. Ukrenerho dispetšerkeskus on sunnitud kehtestama ajutised kontrollitud piirangud elektrienergia tarbimisele selles regioonis,“ öeldakse teates.

Ukraina energeetikud leidsid kuni eile õhtuni võimalusi mitte kehtestada piiranguid energiatarbimisele, aga tänasest võidakse seda teha alates kella seitsmest hommikul kuni kella kümneni õhtul, teatas energiaettevõte Ukrenerho. Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kutsus elektrit kokku hoidma.

Teatatakse, et katkestused toimuvad eri piirkondades kordamööda ja katkestuse pikkus ei ületa nelja tundi.

Ukrainlastel soovitati enne seda laadida telefonid ja akupangad, koguda veevaru ning panna nende jaoks valmis taskulambid ja patareid.

Ukrenerho hoiatas, et külmemate ilmade saabudes võib katkestusi olla tihemini.

Zelenskõi kutsus ukrainlasi elektritarbimisse teadlikult suhtuma.

„Tulevad selgitused nii oblastiadministratsioonide juhtidelt kui ka ametnikelt, aga üldiselt tuleb juba homme kella seitsmest hommikul suhtuda elektritarbimisse eriti teadlikult,“ ütles Zelenskõi.

„Palun ärge lülitage sisse üleliigseid elektriseadmeid. Palun piirake elektritarbimist nende seadmetega, mis nõuavad palju energiat. Homme on väga tähtis, et tarbimine oleks maksimaalselt teadlik, siis on ka stabiliseerivate väljalülitamiste graafikud lühemad,“ ütles Zelenskõi.

Jaga
Kommentaarid