Euroopa Parlamendi president Roberta Metsola kuulutas võitja välja kolmapäeva pärastlõunal parlamendi täiskogu ees Strasbourgis. Pärjatu valisid välja parlamendi president ja fraktsioonide juhid.

„Selle auhinnaga tunnustame kõiki neid, kes võitlevad Ukraina lahingutes. Kõiki, kes on pidanud sõja eest põgenema. Kõiki, kes on kaotanud sissetungi tõttu mõne lähedase või sõbra. Kõiki, kes on valmis oma vaadete eest seisma. Ukrainlased on vaprad. Nad ei anna alla ja meie ka mitte!“ ütles president Metsola.

Auhinnaga tunnustatakse Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi ning teiste üksikisikute, kodanikuühiskonna liidrite ning riigi ja avaliku sektori töötajate vaprust ja jõupingutusi. Eraldi tõstetakse esile Ukraina riiklik hädaabiteenistus, vabatahtliku meditsiiniüksuse Taira Inglid asutaja Julija Pajevska, inimõigustega tegelev advokaat ja kodanikuvabaduste keskuse esinaine Oleksandra Matviõtšuk, Kollase Lindi tsiviilvastupanuliikumine ning praegu Vene okupatsioonijõudude käes oleva Melitopoli linnapea Ivan Fedorov.

Jaga
Kommentaarid