Lola-nimeline tüdruk oli veetnud päeva tavapäraselt koolis. Tema isa andis häiret, kui ta pärastlõunal koju ei tulnud. Hiljem õhtul leiti maja hoovist läbipaistvast plastikust kast tüdruku surnukehaga, vahendab BBC News.

Surnukeha oli kasti kokku surutud ja riidega kaetud. Käed ja jalad olid seotud ja teadete kohaselt oli kaelal lõikehaav, kuigi nädalavahetusel läbi viidud lahkamine näitas, et tüdruk suri lämbumise tagajärjel. Tüdruku jalgadel oli kaks Post-iti sedelit, millest ühele oli kirjutatud „0“ ja teisele „1“.

Laupäeva hommikul pidas politsei kinni mõrva peamise kahtlusaluse – 24-aastase Alžeeria päritolu naise, keda ajakirjanduses nimetatakse Dahbia B.-ks.

Naine tunti ära valvekaamera videos, milles on teda näha koos Lolaga maja peauksest sisenemas.

Hiljem lahkus naine majast kasti järele vedades ja käitus seejärel tänaval kummaliselt. Ühe tunnistaja sõnul küsis ta abi, pakkudes vastu raha „organitega kaubitsemise afäärist“.

Politsei teatas aga, et ei usu, et see on tõsine niidiots. Kõige usutavam teooria on, et kindla elukohata Dahbia on psühholoogiliselt ebastabiilne ja tema teol ei olnud mingit põhjust.

Vahi all on ka 43-aastane mees, keda kahtlustatakse Dahbiat ja kasti oma autos vedamises. Politsei arvab, et pärast seda, kui mees oli teda Pariisi eeslinnades ringi vedanud, naasis Dahbia tüdruku kodumaja juurde, kus elab ka tema õde.

Seal oli õdedel teadete kohaselt kärarikas riid, misjärel Dahbia uuesti lahkus, seekord ilma kastita. Dahbia veetis öö korteris Bois-Colombes’i eeslinnas, kust ta järgmisel päeval kätte saadi.

Lola kooli külastasid eile Prantsusmaa haridusminister Pap Ndiaye ja Pariisi linnapea Anne Hidalgo.

Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni abikaasa Brigitte Macron teatas, et tegemist on absoluutselt jälgi ja lubamatu tragöödiaga.