Jutuks tulid nii LNG-laev, eestikeelsele haridusele üleminek kui ka olukord koroonarindel.

Peaminister Kaja Kallas toonitas, et haiglates on olukord COVID-19 kontekstis jõudnud oranžile riskitasemele, mistõttu tuleks kõigil riskigruppi kuuluvatel inimestel teha ära tõhustusdoos.

Kõigil riskigruppi kuuluvatel inimestel tuleks teha ära tõhustusdoos.

Kaja Kallas

Proportsionaalselt palju pühendati tähelepanu LNG-temaatikale. Peaminister Kallas rõhutas üle jutupunkte, mida sel nädalal juba meedias ka väljendatud on: Soomel on võrreldes Eestiga oluliselt kõrgem nõudlus gaasi järele, kuid geograafiliste olude tõttu on soomlaste ligipääs gaasile oluliselt kehvem kui meil. Seetõttu peeti õiglaseks LNG-laeva viimist põhjanaabrite juurde.

Mis puudutab Eesti ettevõtete eeliskohtlemist LNG-tarbimisel, ei osanud peaminister veel detaile jagada.

Keskkonnaminister Madis Kallas märkis üldise rahulolematuse foonil lisaks, et Paldiskisse ehitatud terminal pole kindlasti mahavisatud raha. „Peame olema tänulikud, et selline taristu on Eestisse loodud,“ märkis ta pressikonverentsil.

Üleminek eestikeelsele õppele

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas sõnas, et täna sai valitsuse poolt võetud viimaks vastu seadusmuudatuste pakett, millega saab hakata liikuma edasi muudatustega haridussüsteemi õppekeele kontekstis.

„2029. aasta sügisest õpivad juba kõik põhikooli klassid eesti keeles,“ ütles Lukas. Üleminek saab alguse 2024. aasta sügisel.

Et mahukas protsess edukalt toimiks, tellib riik ülikoolidelt rohkem õpetajakohti. Lisaks rõhutakse ka mikrokraadide programmidele, mis võimaldaks inimestel soodustatud tingimustes teha karjäärimuutust õpetajakutse kasuks.

Jälgi blogi siit (kui see kohe ei ilmu, uuenda palun lehte):