Nädala algul selgus, et pikisilmi Eestisse oodatud LNG-laev läheb siiski hoopis Soome, jättes Eesti energiajulgeoleku küsimärgi alla. Sellest lähtuvalt hakkas Keskerakond majandusministri Riina Sikkuti umbusaldamiseks riigikogu seinte vahel allkirju koguma. Plaaniga lubas liituda ka EKRE.

„Riina Sikkut suhtus Eesti riigi huvidesse ükskõikselt ja peab võtma poliitilise vastutuse,“ selgitas sammu tagamaid keskerakondlane Jaanus Karilaid, kelle sõnutsi ei saa Sikkut endale võetud ülesannetega hakkama.

„Kui vaatasime tema sõnumeid 10 päeva tagasi, siis rääkis, et LNG-laev Paldiskisse on hädavajalik ning et see peab tulema. Esmaspäeval alles üleeile väitis ta aga, et teadis juba 18. juulil, et LNG-laeva Eestisse ei tule, läheb Soome,“ märkis tsentristide fraktsiooni juhtiv Karilaid. „Siin on riigi ressursside ja varadega käidud lohakalt ümber. Tema sõnumid on suures vastuolus.“

EKRE fraktsiooni aseesimees Siim Pohlak viitas, et LNG-terminali puudutav uudis oli kannatusekarikas viimaseks piisaks. „Palju asju on majandusvaldkonnas kehvasti, aga võtmepunkt oli LNG-laev,“ sõnas poliitik.

Pohlak viitas, et Sikkuti tööga ollakse rahulolematud ka koalitsioonis. „Isamaa sees on kriitilisi hääli,“ märkis ta. „Aga Isamaa eest saab rääkida vaid Isamaa ise.“