11. oktoobril kell 23.04 teatati häirekeskusele, et Vastseliina alevikus Rahu tänaval on kortermajas kuulda suitsuanduri häiret. Naaber leidis suitsulõhna järgi põleva korteri ja ka uks õnnestus jõuga avada, kuid siseneda korterisse ei olnud võimalik, sest ruumid olid paksu suitsu täis. Kohale tõtanud ja korterisse sisenenud suitsusukeldumise varustuses päästjad leidsid kohe elutoast meesterahva ja tõid ta välja, kuid kahjuks oli mees hukkunud. Päästetöö juhi hinnangul oli tulekahju mõnda aega kestnud ja õhupuuduse tõttu suures osas sumbunud. Päästjad kustutasid põleva tugitooli, laua ja seina kolme käsikustutiga. Suitsev mööbel visati tuleohutuse tagamiseks aknast välja ja loputati veega üle.

Kustutustööd lõpetati kell 00.08. Tulekahjus hävis põlenud elutoa sisustus, kolmetoalise korteri ülejäänud ruumid said suitsukahjustusi.

Tulekahju täpsem tekkepõhjus on selgitamisel, kuid päästjad leidsid märke ohtrast küünalde kasutamisest ning esialgu on alust põlengu põhjust seostada hooletu küünla põletamisega.

Sel aastal on Eestis tulekahjudes hukkunud kokku 30 inimest.