„Ukraina eriteenistused panid toime ka kolm terroriakti Kurski tuumaelektrijaama vastu Venemaal. Õhkides korduvalt elektrijaama kõrgepingeliinid. Kolmanda sellise terroriakti tagajärjel sai kahjustada korraga kolm sellist liini. Tarvitusele võetud meetmetega kahju kõige lühema ajaga likvideeriti, mingisuguseid tõsiseid tagajärgi ei lastud tekkida,“ ütles Putin julgeolekunõukogu istungil, vahendab Interfax.

Putin tuletas meelde, et esimeste uurimistoimingute tulemusena on teatavaks saanud, et 8. oktoobri plahvatus Krimmi sillal oli terroriakt, mis oli suunatud Venemaa kriitiliselt tähtsa tsiviilinfrastruktuuri purustamisele, ning terroriakti toimepanijad olid Ukraina eriteenistused.

„Kiievi režiim kasutab juba ammu terroristlikke meetodeid. Need on ühiskonnategelaste, ajakirjanike, teadlaste mõrvad, kusjuures nii Ukrainas kui ka Venemaal. Need on terroristlikud tulelöögid Donbassi linnadele, mis on kestnud juba üle kaheksa aasta. Need on ka tuumaterrorismi aktid. Ma pean silmas raketi- ja suurtükiväelööke Zaporižžja tuumaelektrijaamale,“ lausus Putin.

Putin teatas ka, et Ukraina võimud püüdsid õhku lasta gaasitoru TurkStream üht lõiku.

„On pandud toime terve rida terroriakte ja sarnaste kuritegude katseid meie riigi elektrienergeetika ja gaasitranspordi infrastruktuuri vastu, sealhulgas katse lasta õhku gaasitranspordisüsteemi TurkStream üks lõik,“ ütles Putin.

Putini sõnul on see kõik tõestatud objektiivsete andmetega, sealhulgas nende terroriaktide vahistatud toimepanijate ütlustega.

Jaga
Kommentaarid