Saks rääkis, et Putin kindlasti analüüsib toimunut ja üritab aru saada, kuidas plahvatus edasist sündmuste käiku mõjutab. „Ma arvan et need jutud, mis praegu liiguvad, et Venemaal hakati vastuseks Kertši silla ründamisel juhte vahetama, et see on kuulujutt või isegi infooperatsioon, aga midagi taolist mulle tundub et praegu toimunud ei ole,“ rääkis Saks.

„Putin ei ole selline, kes väga tihti juhte vahetaks. Ta ei ole seda teinud, ta ei ole sellist tõmblemist harrastanud,“ lisas ta.

Saks arvas, et Venemaa ei hakka kaitseminister Sergei Šoigut välja vahetama, sest Venemaal on käimas mobilisatsioon ja keegi peab selle läbi viima.

BBC Newsile antud intervjuus ütles Venemaale keskendunud briti politoloog Mark Galeotti, et Šoigu ülesanne on praegu olla Putini kuulivest. „Praegu seisneb tema peamine väärtus just selles, et ta võtab vastu kriitikat, mis muidu paratamatult Putini poole suunduks.“ lisas Galeotti.

Saksa sõnul ei ole see tavapäratu, et kindraleid aeg-ajalt välja vahetatakse, aga ta ei usu, et silla õhkimine põhjustaks suuremaid ümberkorraldusi. Ta leiab, et päris pinged võivad tulla hiljem, peale aastavahetust.

Jaga
Kommentaarid