„Suursaadik kutsuti välisministeeriumi tõsisele jutuajamisele. Arutati Venemaa Föderatsiooni välisministeeriumi ametliku esindaja Maria Zahharova avaldusi, mis ei vasta võrdõigusliku strateegilise partnerluse vaimule. Jutuajamine oli üsna karm,“ teatas Kasahstani välisministeerium agentuurile Interfax-Kasahstan.

Eile ütles Kasahstani välisministeeriumi ametlik esindaja Aibek Smadijarov, et tema Vene kolleegi Zahharova avalduste toon „ei sobi kokku Kasahstani ja Venemaa kui võrdõiguslike strateegiliste partnerite liitlassuhete iseloomuga“.

Zahharova ütles teisipäeval, et Ukraina Astana-suursaadiku Vrublevskõiga seotud olukord „kutsub esile nördimust“. Zahharova sõnul olevat Venemaa nõudnud Vrublevskõi väljasaatmist.

„On sügavalt kahetsusväärne, et lubadusi selle kohta, et see banderalasest emissar „mitte kunagi ei naase“ Astanasse, ei ole täidetud. Antud tegelane ilmus taas Kasahstani pealinna, kusjuures selgelt mitte selleks, et „lihtsalt panna asjad kokku ja võtta kaasa perekond“. Varjamatult külastab ta diplomaatilise missiooni juhina diplomaatilisi vastuvõtte,“ teatas Zahharova.

Zahharova väljendas lootust, et Kasahstan „ei hakka käima Kiievi neonatsliku režiimi lõa otsas ja võtab tarvitusele meetmed selle odioosse natsionalisti lõplikuks väljasaatmiseks“.

Vrublevskõi andis 21. augustil Kasahstani blogijale Dias Kuzairovile intervjuu, milles ütles muu hulgas: „Püüame neid tappa võimalikult palju. Mida rohkem me praegu venemaalasi tapame, seda vähem tuleb tappa meie lastel.“

Jaga
Kommentaarid