Osariigi peaprokurör Sandra Luz Valdovinos ütles telekanalile Milenio, et San Miguel de Totolapani linnas tapeti 18 inimest ja veel kaks said vigastada. Hukkunute hulgas olid linnapea Conrado Mendoza ja tema isa, kes oli endine linnapea, vahendab Associated Press.

Samal päeval lasti naaberosariigis Moreloses Cuernavaca linnas maha osariigi parlamendi liige.

Kuigi rünnakud avalike ametite pidajate vastu ei ole Mehhikos ebatavalised, toimusid need nüüd ajal, kui käib terav vaidlus president Andrés Manuel López Obradori julgeolekustrateegia üle. President on andnud suure vastutuse relvajõududele, mitte tsiviilpolitseile Mehhiko pideva massilise vägivalla vastu võitlemisel.

San Miguel de Totolapan on kõrvaline linnake Tierra Caliente piirkonnas, mis on üks Mehhiko konfliktsemaid ja mille üle peavad võitlust mitu narkojõuku.

2016. aastal sai kohalikel inimröövidest kõrini ja nad röövisid ise jõugu nimega Los Tequileros juhi ema, et saavutada jõugu poolt röövitute vabastamine.

Morelose osariigi peaprokurör Uriel Carmona teatas, et kaks mootorrattal sõitnud relvastatud meest tulistasid surmavalt osariigi parlamendi liiget Gabriela Maríni, kui viimane autost väljus.

Kohaliku meedia teatel tapeti Marín ühe Cuernavaca apteegi juures. Üks temaga kaasas olnud inimene sai teadete kohaselt haavata.

Morelose kuberner, endine jalgpallitäht Cuauhtémoc Blanco teatas, et saatis julgeolekujõud mõrvareid otsima.

President López Obradori valitsemisajal on nüüd Mehhikos tapetud 18 linnapead ja kaheksa osariikide parlamentide liiget.