„Kõige jamam on, et üldse sellised jamad juhtuda saavad. Savisaare aeg tuleb meelde,“ kommenteeris Suslov Kohtla-Järvel ilmnenud korruptsioonikahtlust.

Kahtlustatavatena peeti teiste seas kinni ka sealne abilinnapea, reformierakondlane Vitali Borodin.

Suslovi sõnul oleks Borodinil nii enda kui ka erakonna seisukohast mõistlik parteist välja astuda. „Loodame ta enda pärast, et kahtlustused ei saaks süüdistuseks. Aga las kohtuveskid jahvatavad ja teevad rahulikult oma tööd,“ lisas Suslov.

Erakond ise ei hakka esiti Borodini välja viskama. Esmalt vesteldakse temaga ja kui ta ise välja ei astu, mõeldakse järgmistele sammudele.

Eile peeti Kohtla-Järvel korruptsioonis kahtlustatuna kinni 11 inimest, sealhulgas kohalik prügiärimees Nikolai Ossipenko, neli linnavolinikku, neli ametnikku ja kaks Ossipenko tuttavat.

Ametnikest osutus üheks kahtlustatavaks ka Kohtla-Järve reformierakondlasest abilinnapea Vitali Borodin.

Reformierakond jagab Kohtla-Järvel võimu Ossipenko valimisliiduga Progress ja end Keskerakonna fraktsiooniks nimetava ühendusega, mis koosneb endistest keskerakondlastest. Opositsioonis on ka päris keskerakondlastest koosnev ühendus Eestimaa Keskerakond, kelle ametlikku eksistentsi volikogu kinnipeetud esimees Tiit Lillemets ei tunnistavat.