Plahvatus ja sellele järgnenud tulekahju tekitasid paanikat ja segadust Gangneungi rannikulinna elanike hulgas, kes on juba niigi rahutud Põhja-Korea üha provokatiivsemate relvakatsetuste pärast. Elanike hirm, et tegemist võis olla Põhja-Korea raketiga, ainult kasvas, kui Lõuna-Korea sõjavägi ja valitsus tunde plahvatuse kohta mingeid seletusi ei andnud, vahendab Associated Press.

Lõuna-Korea staabiülemate ühendkomitee teatas, et plahvatuses keegi viga ei saanud. Plahvatas lühimaarakett Hyumoo-2, mis kukkus õhujõudude baasi territooriumile linna servas.

Lõuna-Korea staabiülemate ühendkomitee anonüümseks jäänud ametnik ütles, et raketi lõhkepea ei plahvatanud ja tulekahju tekitas raketikütus. Ametniku sõnul kukkus rakett alla veidi pärast starti ja tsiviilobjektid kahjustada ei saanud.

Lõuna-Korea sõjavägi tunnistas raketiplahvatust mitu tundi pärast seda, kui sotsiaalmeediasse postitati videoid oranžist tulekerast baasi lähedal.

Kodumaine Hyumoo-2 on võtmetähtsusega Lõuna-Korea ennetavas ja vastulöögistrateegias Põhja-Korea vastu. Mõned versioonid sellest sarnanevad Vene raketiga Iskander.