MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös küsitletakse iga nädal inimeste erakondlikku eelistust. Viimaste tulemuste põhjal toetab Reformierakonda 30,6%, konservatiivset rahvaerakonda (EKRE) 26,9% ja Keskerakonda 15,9% valimisõiguslikest kodanikest.

Liidrikohal oleva Reformierakonna toetus nädalaga märkimisväärselt ei muutunud. EKRE toetus tõusis veel 1,2% võrra ning alates juuli lõpust on see tõusnud pea 8%.

Esikolmikule järgnevad parlamendiväline Eesti 200 (9%), Isamaa (7,2%) ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond (6,7%). Isamaa möödus nädalaga sotsidest, kelle toetus langes samal ajal ühe protsendi võrra.

Koalitsioonierakondi toetab kokku 44,5% ja opositsioonierakondi 42,8% vastajatest.

Viimased koondtulemused kajastavad küsitlusperioodi 6. septembrist 3. oktoobrini ning kokku küsitleti 4003 valimisealist Eesti kodanikku.

Tulemuste presenteerimisel on Ühiskonnauuringute Instituut ja Norstat keskendunud viimase nelja nädala koondtulemusele. Sel kujul erakondade toetusprotsentide arvutamine tasandab üksikutes küsitlustes esinevad kõikumised, mis tulevad nii suuremast statistilisest veast kui lühiajalise mõjuga sündmustest.

Valimi võimalikult esindusliku jagunemise eesmärgil teostati küsitlused kombineeritud meetodil – telefoniküsitluses ning veebiküsitluses. Valimi andmed on tulemuste esinduslikkuse tagamiseks kaalutud vastavaks valimisõiguslike kodanike proportsionaalsele jaotusele peamiste sotsiaaldemograafiliste tunnuste alusel.