Soome peaminister Sanna Marin on nimelt nahktagis lõuga tõmmanud, pidutsenud hommikul kella viieni ja jooksnud poolmaratone.

Eesti peaminister Kaja Kallas viis Iltalehti ajakirjanike sõnul aga sotsiaalmeediavõitluse paar astet kõrgemale tasemele ja avaldas Instagramis video, milles hoiab õlal 175 000 dollarit maksvat tankitõrjeraketti Javelin, mille tapmisprotsent on suhteliselt letaalne 93. Soomlased tunnevad muret, et videos on ohus Kallase ametiauto, aga loodavad, et ta eelarvelistel põhjustel päästikule ei vajuta.

Ilalehti poliitikaajakirjanikud Marko-Oskari Lehtonen, Mika Koskinen ja Kreeta Karvala esitasid stuudios oma visiooni sellest, milline võiks olla Marini vastukäik kõva märgi maha pannud Kallasele.

„Võib-olla näeme me Sanna Marini poseerimas soomushaubitsa K7 katusel või juhikohal,“ pakub Koskinen, mõeldes tegelikult liikursuurtükki K9.

„Endine kaitseminister Jussi Niinistö lendas Hornetitega, nii et „Top Guni“ vaimus peab Sanna Marin oma nahktagiga saama F-35 kokpitti ja tegema seal siis sellise toreda selfi,“ ütleb Karvala.

Lehtonen räägib, et mõni aeg tagasi külastas Helsingit USA mereväe hiiglaslik dessantlaev, ja ta on natuke pettunud, et Marin ei läinud ja teinud endast pilti sellega Helsingi Kauppatorile tagurdamas.