Stoicescu on varemgi Eesti 200 alt valimistel kandideerinud. „Selles mõttes pole erakordne, et ma kandideerin, aga otsustasin nüüd ka erakonda astuda,“ ütles Stoicescu.

Enda sõnul näeb ta muudatuste vajadust Eesti poliitikas. „Ma näen, et on olulisi asju, mida võiks teisiti teha,“ ütles Stoicescu. Mis need olulised asjad on? „Alates sellest, kuidas poliitikat tehakse ning kui ausalt ja õigeaegselt tehakse otsuseid,“ ütles Stoicescu ning tõi näiteks LNG-terminali ehituse venimise. „Näiteid on tegelikult palju.“

Just Eesti 200-ga liitub Stoicescu enda sõnul seetõttu, et erakonna põhimõtted ning väärtused ühtivad enim tema enda omadega. „See erakond taotleb avatust, uuendusmeelsust, euroopalikkust ja põhjamaisust. See on see, mille eest ma olen kogu oma elu seisnud,“ selgitas Stoicescu.

Kui Delfi kaks nädalat tagasi Stoicescult küsis, kas on erakonnaga liitunud, vastas ta, et ei ole. „Ma tegin selle otsuse hiljuti,“ ütles ta. „[Kaks nädalat tagasi] ei olnud mul veel otsust tehtud, aga ma kaldusin selle poole.“

Kalev Stoicescu on olnud nii Ameerika Ühendriikides, Kanadas kui ka Mehhikos Eesti suursaadik. Töötanud kaitseministeeriumis nõunikuna aastatel 2002–2014. Alates 2014. aastast on Stoicescu Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse teadur. 2019. aasta riigikogu valimistel kandideeris ta Eesti 200 nimekirjas ning sai 395 häält.