„Okupatsioonivõimud Krimmis on alustanud ebaseaduslikku mobilisatsiooni. Nad on hakanud massiliselt mobiliseerima krimmitatarlasi ja teisi Krimmi põlisrahvaid osalemiseks sõjas okupantide poolel. On selge, et sellisel tegevusel on genotsiidi tunnused. Krimmitatarlased ja teised Ukraina Krimmi põlisrahvad püüavad kogu jõust mobilisatsiooni vaenlase armeesse vältida,“ kirjutas Vereštšuk.

Vereštšuki sõnul püüavad krimmitatarlased lahkuda Ukrainale sõbralikesse riikidesse, aga integratsiooniministeerium on hakanud saama andmeid, et Poola, Balti riikide ja Gruusia piirivalvurid ei luba neil mõnikord piiri ületada ja saadavad nad Krimmi või Venemaale tagasi.

„Pöördume Poola, Läti, Eesti, Leedu ja Gruusia valitsuste poole palvega pöörata nimetatud probleemile tähelepanu. Palume meile sõbralikel riikidel aidata kaasa Krimmi põlisrahvaste esindajate lahkumisele Ukraina Krimmi ja Vene Föderatsiooni territooriumilt kolmandatesse riikidesse. Praegu on rahvusvahelise kogukonna toetus Krimmi põlisrahvastele tähtsam kui kunagi varem!“ rõhutas Vereštšuk.

Jaga
Kommentaarid