„Kaja Kallas võttis minuga esimest korda ühendust vaid mõned tunnid pärast seda, kui ta jaanuaris 2021 Eesti peaministrina ametisse astus. Sellest ajast alates oleme teinud tihedat koostööd, tugevdades nii meie kahepoolseid kui ka Euroopa Liidu siseseid suhteid,“ kirjutas põhjanaabrite peaminister Kaja Kallase toetuseks. „Üheskoos jagame ambitsioonika kliimapoliitika ja meie energiapoliitika ümberkujundamise tegevuskava, milles rõhume taastuvenergiale, vähendades samal ajal sõltuvust Venemaa fossiilsest energiast.“

Möödunud aastal sama nimistu eesotsas trooninud Sanna Marin tõi oma toetuskirjas esile ühtlasi ka Kaja Kallase rolli agressiivse Venemaa vastu seismisel ja Euroopa Liidus ühtsuse otsimisel.

Euroopa Liidus on Kallas tugevaks hääleks meie ühises toetuses Ukrainale.

Sanna Marin

„Euroopa Liidus on Kallas tugevaks hääleks meie ühises toetuses Ukrainale, mis kannatab Venemaa põhjendamatu agressiooni all. Põhimõtteline muutus meie julgeolekukeskkonnas on viinud Soome ja Rootsi NATO liikmelisuse taotlemisele. Eesti toetus meie taotlusele on kogu protsessi vältel olnud vankumatu. Kaja Kallas juhib oma riiki tugeva euroopaliku veendumusega, mis kahtlemata süveneb veelgi meie piirkonna ühise tugevdatud kaitsega,“ sõnas Marin.

Väljaanne TIME on tuntud oma iga-aastase mõjukate edetabeli tõttu: ritta seatakse üle ilma 100 mõjukaimat isikut. Lisaks TIME100 edetabelile antakse kord aastas välja ka TIME100 Next – nimistu, milles pannakse paika tõusvad tulevikutähed üle ilma. Peaminister Kaja Kallas (Reformierakond) märgiti ära potentsiaalse tulevikutegijana ära Time100 Next edetabelis.

Kaja Kallas oli liidrite kategoorias teine – esikohale seati tänavu keskkonnaaktivist Farwiza Farhan. Tulevikutegijate seast leiab teiste hulgas ka Saksamaa välisministri Annalena Baerbocki. Lähemalt saab nimekirjaga tutvuda siin.