„Lugupeetud Vladimir Vladimirovitš, ma pöördun teie poole Luhanskimaa rahva nimel! Võttes arvesse, et vabariigi elanikkond kiitis otsuse referendumil heaks, palun Teid läbi vaadata Luhanski rahvavabariigi Vene Föderatsiooni subjekti õigustes Venemaa koosseisu astumise küsimus!“ kirjutas „Luhanski rahvavabariigi juht“ Leonid Passetšnik täna sotsiaalmeedias.

„Pöördun Vene Föderatsiooni presidendi Vladimir Vladimirovitš Putini poole ettepanekuga võtta Hersoni oblast uue subjektina Vene Föderatsiooni koosseisu. Meie elanikud on teinud oma ajaloolise valiku ja otsustanud saada osaks Vene Föderatsiooni paljurahvuselisest rahvast,“ kirjutas „Hersoni oblasti administratsiooni juht“ Vladimir Saldo.

Venemaal teatati Ukraina okupeeritud territooriumidel toimunud „referendumite“ tulemused. Nagu oodata oli, näitavad need rahva „palavat soovi“ Venemaa koosseisu astuda.

„Zaporižžja oblasti valimiskomisjoni esimees“ Galina Katjuštšenko teatas, et kui läbi oli töötatud 100% protokollidest, oli poolthääli 93,11%.

„Hersoni oblasti valimiskomisjon“ teatas samuti, et läbi on töötatud kõik protokollid ja Venemaa koosseisu astumise poolt oli 87,05% valijatest.

„Luhanski rahvavabariigi keskvalimiskomisjoni esimees“ Jelena Kravtšenko teatas, et kui loetud oli 100% valimissedelitest, oli oma hääle Venemaa koosseisu astumise poolt andnud 98,42% valijatest.

„Donetski rahvavabariigi keskvalimiskomisjoni esimees“ Vladimir Võssotski teatas, et „DNR-i Venemaa koosseisu astumise küsimis loetakse referendumi tulemusel otsustatuks“. Seal oli poolthääli lausa 99,2%.

Jaga
Kommentaarid