Presidendiadministratsioonis algasid arutelud piiri sulgemise üle teenistusealiste meeste jaoks kolmapäeval, kui jõuametkondadelt hakkas tulema arve meeste kohta, kes Venemaalt lahkuvad. Allika sõnul on FSB viimases ettekandes, mis eile kabinettides ringles, kolmapäevast laupäeva õhtuni Venemaalt lahkunud meeste arvuks öeldud 261 000.

Novaja Gazeta allikas presidendiadministratsioonis kahtleb FSB andmete tõepärasuses, sest FSB piirivalveteenistus ei ole varem nii kiiresti töötanud. Tema sõnul püüti kevadel rohkem lähtuda mobiiltelefonioperaatorite andmetest, mis saabuvad hiljem.

Õhkkond presidendiadministratsioonis on aga allika sõnul selline, et jõuametkonnad ja kaitseministeerium suudavad veenda president Vladimir Putinit piiri kinni panema, enne kui on hilja.

Samas ei ole allika sõnul Putinil ametnikega kohtumisi ette nähtud. Ajakirjanik Farida Rustamova teatas eile kolmele allikale viidates, et pärast mobilisatsiooni väljakuulutamist sõitis Putin nädalaks Valdaisse puhkusele.

Varem on Vene meedias teatatud, et võimud ei kavatse teenistusse kutsumise eas meestele piiri sulgeda enne „referendumite“ lõppemist Ukraina okupeeritud territooriumidel. „Referendumite“ viimane päev on homme. Olukord võib aga muutuda, kui on massiline väljavool.

Jaga
Kommentaarid