Pärn-Mägi ei pidanudki teadma, et kantslerit ennast seal pidusöögil isegi ei ole. Toonane kantsler Mart Laidmets on varaem kohtus meenutanud, et teadis õhtusöögist küll, kuid „see läks veidi kulukamaks, kui oli minu ettekujutus õhtusöögist“.

„Tavaliselt selline kümmekonna inimesega õhtusöök jääb 200–300 euro juurde, aga see oli küllaltki suurem. Midagi üle 2000, 3000 ligi“. Laidmetsani jõudis arve kooskõlastusringil. Arve maksti Laidmetsa kinnitusel siiski välja.

Pidusööki väisasid mäletatavasti Keskerakonna juhtivad poliitikud toonasest valitsusest, linnavalitsusest, linnavolikogust ja riigikogust. Kantsler seal kedagi vastu ei võtnud.

Kuna arve oli suhteliselt suur, rääkis Laidmets sellest Repsiga. „Sain aru, et see oli erand,“ meenutas Laidmets vestlusele eelnenud kartust, et kas selliseid üritusi on ehk veel tulemas.

Kui Pärn-Mägi tunnistas kohtus, et arve läks kirja kantsleri vastuvõtuna, oli Marin Terepilt saadud kirjas märgitud ka, et ministeeriumist osaleb üritusel kolm inimest. Teadaolevalt oli üks neist Reps, teine Terep.

Prokuratuuri tõendid said tänasega uuritud. Järgmisel istungil hakatakse üle kuulama Repsi ja tema kaitsja Paul Kerese tunnistajaid.

Reps kohtus
Pärn-Mägi hakkab tunnistusi andma
Prokurör Denis Tšasovskih