Ukraina presidendikantselei lisas, et Venemaa lasi Zaporižžjasse ja selle eeslinnadesse üheksa raketti. Rusude alla jäid inimesed ja päästeoperatsioon jätkub.

„Vene mitteinimesed lasid raketi hotelli keskpargis. Seal on olulised purustused, inimesed on rusude all. Päästjad töötavad rusude koristamise ja inimeste vabastamise kallal. Samuti, nagu on Vene terroristidele juba traditsiooniliseks saanud, tabati elektrialajaama. Zaporižžja rajooni lõunapoolsed kogukonnad on nüüd elektrita. On ka tabamus teletornile. Eriteenistused töötavad selle kallal, et tagajärgi võimalikult kiiresti leevendada,“ teatas presidendikantselei.

Kim teatas, et esimene massiline raketituli tabas linna kella 00.15 ajal. Esialgsetel andmetel anti tuld õhutõrjesüsteemidest S-300.

„Selle tagajärjel said kahjustada korrusmajad, gaasijuhe, veetoru, kino ja teatri hoov ning administratiivhooned. Kell 1.21 puhkes raketilöökide tagajärjel tulekahju laoruumides. Esialgsetel andmetel ohvreid ja kannatanuid ei ole. Üksikasjalikumat informatsiooni täpsustatakse,“ teatas Kim.

Jaga
Kommentaarid