Maavärin magnituudiga 7,6 tabas Vaikse ookeani rannikul asuvaid Michoacáni ja Colima osariike eile kohaliku aja järgi kell 13, vahendab BBC News.

Seni on teada ühe inimese hukkumine.

Kohaliku aja järgi eile õhtul andsid USA võimud ka tsunamihoiatuse Mehhiko läänerannikule. USA Vaikse ookeani tsunamihoiatuskeskus teatas, et öösel võivad rannikule jõuda lained kõrgusega kuni kolm meetrit üle tõusuvee taseme.

Maavärina kese asus 15 kilomeetri sügavusel La Placita de Morelose linna lähedal.

México linnas anti pärast maavärinat kohustuslik evakuatsioonikorraldus, aga linnapea Claudia Sheinbaum ütles, et teateid kahjustustest ei ole saabunud.

Maavärin toimus vaid tund pärast seda, kui Méxicos olid toimunud katastroofiõppused.

Mehhiko president Andrés Manuel López Obrador teatas Twitteris, et rääkis Michoacáni osariigi kuberneri Alfredo Ramírez Bedollaga, kes kinnitas, et on teatatud ainult materiaalsetest kahjudest.

1985. aasta 19. septembril tabas Méxicot maavärin magnituudiga 8,0. Hukkusid tuhanded inimesed. Sajad hooned varisesid kokku ja kahjude suurus oli 3-4 miljardit USA dollarit.

2017. aastal hukkus taas 19. septembril maavärinas magnituudiga 7,1 Kesk-Mehhikos Pueblas umbes 370 inimest. Kokku varises üle 40 hoone.