„Luhanski rahvavabariigi rahvanõukogu“ võttis täna vastu seaduse referendumi kohta Venemaa koosseisu astumise kohta subjekti õigustes. „Rahvanõukogu spiikri“ Deniss Mirošenitšenko sõnul toimub referendum 23.-27. septembril. Samasuguse otsuse tegid veidi hiljem ka DNR-i „rahvanõukogu“ ja Hersoni oblasti okupatsioonivõimude juht Vladimir Saldo.

Hersoni oblasti okupatsioonivõimud langetasid otsuse viia läbi Venemaaga ühinemise referendum, teatas sealse „sõjalise ja tsiviiladministratsiooni“ juht Vladimir Saldo.

„Hersoni oblasti administratsioon langetas otsuse valmistada ette ja viia läbi referendum Hersoni oblasti astumise kohta Vene Föderatsiooni koosseisu. Olen kindel, et meie pöördumine – pärast seda, kui toimub referendum ja avaldatakse tulemused – saab olema see dokument, mis määrab Hersoni oblasti tuleviku,“ teatas Saldo oma Telegramis avaldatud videopöördumises, vahendab Interfax.

Saldo ütles, et kavatseb pärast referendumit pöörduda Venemaa presidendi Vladimir Putini poole. „Referendumi tulemuste alusel pöördun ma isiklikult Vene Föderatsiooni presidendi Vladimir Vladimirovitš Putini poole, et see võimalikult kiiresti juriidiliselt kinnitataks. Olen kindel, et see protseduur ei võta palju aega.“

Eile pöördus LNR-i „ühiskondlik koda“ LNR-i juhi Leonid Passetšniku poole kiire Venemaaga ühinemise referendumi läbiviimise asjus. Kohe pöördus samal teemal Pušilini poole ka DNR-i „ühiskondlik koda“.

DNR-i juht Deniss Pušilin pöördus seejärel LNR-i juhi Passetšniku poole ettepanekuga ühendada jõud Venemaaga ühinemise pseudoreferendumite ettevalmistamiseks, teatas Vene meedia.

„Referendumitel Donbassis on tohutu tähtsus mitte ainult LNR-i, DNR-i ja teiste vabastatud territooriumide süsteemse kaitse jaoks, vaid ka ajaloolise õigluse taastamise jaoks,“ teatas täna Telegramis Venemaa julgeolekunõukogu aseesimees Dmitri Medvedev. Pärast referendumite läbiviimist ja uute territoorimide ühendamist on Venemaa territooriumile kallalekippumine Medveevi sõnul kuritegu, mille toimepanemine lubab kasutada kõiki enesekaitsejõude.

Hersoni oblasti okupeeritud osas tegutsev „Hersoni oblasti ühiskondlik koda“ pöördus täna samuti „Hersoni oblasti sõjalise ja tsiviiladministratsiooni“ poole algatusega viia viivitamatult läbi referendum regiooni astumise kohta Venemaa koosseisu.

„Zaporižžja oblasti ühiskondliku kongressi osavõtjad“ pöördusid täna samuti oblasti okupatsioonivõimude poole üleskutsega viia viivitamatult läbi oblasti Venemaa koosseisu astumise referendum.

Jaga
Kommentaarid