„Täna, 2022. aasta 19. septembril kell 00.20 andis Vene armee raketilöögi Lõuna-Ukraina tuumaelektrijaama tööstustsoonile. Võimas plahvatus toimus kõigest 300 meetri kaugusel Lõuna-Ukraina tuumaelektrijaama reaktoritest,“ öeldakse teates.

Ukraina tuumaenergiaettevõte Enerhoatom teatas, et lööklaine kahjustas tuumajaama hooneid, purunes üle saja akna. Välja lülitus üks Oleksandrivka hüdroelektrijaama hüdroagregaat, mis kuulub Lõuna-Ukraina energiakompleksi. Välja lülitus ka kolm kõrgepingeliini.

Ukraina lennuvägi ja suurtükivägi andsid lõunasuunal löögid laskemoonaladude, kahe juhtimispunkti, okupantide positsioonide, raadioelektroonilise võitluse jaama ja pontoonsilla pihta, teatas Ukraina lõuna operatiivväejuhatus.

„Löök anti vaenlase varude laole Mõkolajivi oblasti Baštani rajoonis, kahele vägede juhtimiskeskusele ja okupantide õhutõrjepositsioonidele Berõslavi ja Kahhovka rajoonis, relvastuse ja tehnika koondumiskohale Lvove lähedal, raadioelektroonilise võitluse jaamale Hersoni lähedal ja pontoonületuskohale Nova Kahhovkas,“ teatas väejuhatus.

Vaenlase kaotused on järgmised: 29 sõjaväelast, kaks liikur- ja üks tavaline 152-millimeetrine haubits Msta-S ja Msta-B, hävituslennuväe juhtimisauto ja jalaväe lahingumasin BMP-3. Blahodatnes ja Hersonis hävitati kaks okupantide laskemoonaladu.

Jaga
Kommentaarid