Üldine palgatõus riigisektoris saab olema 5%. See palgalisa puudutab neid, kes ei ole õpetajad, päästjad, politseinikud, kultuuritöötajad ega sotsiaaltöötajad. Neile on teadupärast lubatud vähemalt 15-protsendilist palgalisa.

Sotsid läksid läbirääkimistele eesmärgiga küsida päästjatele 28-protsendist palgalisa. Läänemets sõnas, et päästjate palgatõus saab olema päris ligilähedane sellele, mida sotsid ka läbirääkimistel küsisid. Numbreid ta siiski veel välja öelda ei tahtnud.

„Päästjad võivad selle palgatõusuga rahul olla, täpselt samamoodi nagu politsei- ja piirivalveametnikud,“ ütles Läänemets. Nädalavahetus tuleb ministri sõnul pikk, esmaspäeval-teisipäeval peaks konkreetsed numbrid selged olema.

Läänemets ütles, et nende soovitud hooldekodu koha võimaldamine pensioni eest saab samuti teoks. „Me leidsime ka sinna lisaraha,“ märkis ta. See läheb maksma 57 miljonit eurot aastas.

Läänemetsa sõnul võetakse nn riigikaitselaenu, et katta osa riigikaitse kuludest. Täpsest numbrist ta rääkida veel ei osanud.