Politsei- ja piirivalveameti piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse juht Rainis Sinikas ütles RusDelfile, et juulis Pirita rannas Ukrainast pärit naisi mõnitanud mehe pikaajaline elamisluba on tühistatud. „Eelmisel nädalal sai Pirita rannas toimunud konflikti algataja teate, et tema pikaajaline elamisluba on välismaalaste seaduse paragrahvi 241'2 alusel tühistatud. Tal on õigus see otsus kümne päeva jooksul edasi kaevata,“ sõnas Sinikas. Kõnealune seadusepügal ütleb, et pikaajalise elaniku elamisloa saab kehtetuks tunnistada, kui isik kujutab endast ohtu avalikule korrale ja riigi julgeolekule.

PPA selgitas, et pärast otsuse jõustumist saab mees Eestis edasi viibida, kui taotleb tähtajalist elamisluba. „Kui järgmise viie aasta jooksul ei ole täheldatud ühtegi rikkumist, saab ta taotleda pikaajalist elamisluba,“ märkis Sinikas.

Konflikt kohaliku Vene mehe ja Ukrainast pärit naiste vahel leidis aset juulis. Ühe ohvri poolt internetti postitatud videost on näha, kuidas alkoholijoobes mees naisi solvab ja kasutab ebasündsaid väljendeid. Ukrainlannade sõnul oli konflikti sisu see, et mees nõudis, et nad räägiksid „normaalselt“, st vene keeles. Eestis sündinud, ent Venemaa kodakondsusega mees on RusDelfile põhjendanud oma käitumist sellega, et naised provotseerisid teda ja solvasid tema emakeelt.