Admiral Bauer saabus Eestisse eile, kohtus kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Heremiga ning sai ülevaate regiooni julgeolekuolukorrast.

Täna kohtus admiral Bauer president Alar Karise ning kaitseminister Hanno Pevkuriga. Seejärel külastas admiral Bauer kaitseväe Tapa linnakut, kus sai ülevaate 1. jalaväebrigaadi ja liitlaste lahingugrupi tegevusest. Samuti kohtus NATO sõjalise komitee ülem Kaitseliidu ülema brigaadikindral Riho Ühtegiga.

Homme kohtub admiral Bauer riigikogu riigikaitsekomisjoniga ning avab sel nädalavahetusel Tallinnas toimuva NATO sõjalise komitee konverentsi.

NATO sõjalise komitee konverentsil arutavad kaitsevägede juhatajad alliansi strateegilisi arenguid. Nad käsitlevad NATO tippkohtumisel Madridis vastu võetud otsuste elluviimist alliansi heidutus- ja kaitsetegevustes. Lisaks arutatakse ka käimasolevaid NATO operatsioone, missioone ja tegevusi, sealhulgas NATO Iraagi (NMI) ja Kosovo (KFOR) missioone. Muud päevakorras olevad teemad on liitlasvägede võimete ja innovatsiooni edendamine, et toetada mitmeid domeene hõlmavaid operatsioone ja digitaalset transformatsiooni. Esmakordselt on konverentsile osalema kutsutud Soome ja Rootsi kaitsevägede juhatajad.

Sõjaline komitee kohtub kaitseväe juhatajate sessioonil kaks korda aastas NATO peakorteris Brüsselis ja kord aastas korraldab konverentsi üks liitlasriikidest. Sõjaline komitee tuleb kokku, et arutada NATO operatsioone, missioone ja tegevusi ning anda Põhja-Atlandi Nõukogule (NAC) konsensusel põhinevat sõjalist nõu selle kohta, kuidas allianss saaks paremini lahendada ülemaailmseid julgeolekuprobleeme. Igapäevaselt täidavad sõjalise komitee ülesandeid riikide alalised sõjalised esindajad NATO peakorteris Brüsselis.