Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri Jane Pajuse sõnul on Aare kahtlustuse kohaselt alates 2018. aasta sügisest avalikes kohtades korduvalt lähenenud temale võõrastele alla 10-aastastele lastele, meelitanud neid endaga kaasa pisut varjatumasse kohta ja pannud toime seksuaalkuritegusid.

Aare tegutses teadaolevalt Tartus. Ta on hallikate juustega, kannab prille, suhtleb eesti keeles ning on liikunud sinise jalgrattaga.

„Kuna teod on toime pandud pika aja jooksul ja juhuslikult kohatud võõraste laste suhtes, siis oli prokuratuuri hinnangul mehe vahistamine uute kuritegude ärahoidmiseks vältimatult vajalik,“ selgitas Pajus.

Politseil õnnestus kahtlustatava isik tuvastada tänu inimestelt saadud vihjetele. Ta võib olla toime pannud teisigi samalaadseid seksuaalkuritegusid, mille kohta laekunud teateid samuti kontrollitakse.

Kui kellelgi on veel teavet 58-aastase Aare toime pandud võimalike kuritegude kohta, palub prokuratuur sellest jätkuvalt politseile teada anda helistades numbrile 5306 2744 või kirjutades meiliaadressile louna.lkg.list@politsei.ee.