Haabersti linnaosavanem Oleg Siljanov sõnas, et sel suvel läbis Õismäe tiik põhjaliku renoveerimise ja mudast puhastamise. „Lisaks tiigis juba varasemalt elutsevatele kaladele lasime sinna nüüd veel lisaks valgeamuure, kes hakkavad tiigis kasvavat taimestikku ja vetikaid kontrolli all hoidma ning kuldsäinad, kes rõõmustavad silma veepinnal ujumisega. Kuna kuldsäinastel on oranžikad seljad, siis paistavad nad silma juba kaugelt,“ rääkis linnaosavanem.

Lisaks Õismäe tiigi mudast puhastamisele koos lokaalse süvendamisega rajati tänavu tiigile ka uus purskkaev, korrastati tiigi kaldakindlustus ja laiendati tiigi siseringi äärset kõnniteed. Haljastustööde käigus istutati Õismäe tiiki ümbritsevatele laugetele nõlvadele vabakujulised grupid Sahhalini kirsipuudest ning murukattega aladele rajatati harvemini niidetavad alad, mida täiendati õitsvate taimede seemneseguga. Rajatud niiduala ning istutatud puud saavutavad oma täieliku ilu aastate jooksul, kui on piisavalt kasvanud.

Õismäe tiigi uued elanikud on pärit Tartumaa kalakasvatusest Smartfish OÜ, kes aitas linnaosavalitsusel kalad ka tiiki toimetada.