Teate järgi suundus Sungorkin pärast osalemist ida majandusfoorumil Vladivostokis koos Komsomolskaja Pravda ajakirjanikega retkele läbi Primorje, et sõita autodega ligi 2000 kilomeetrit Arsenjevi jälgedes marsruudil Vladivostok–Tšugujevka–Kavalerovo–Dalnegorsk–Ternei, Amga jõgi – Melnitšnoje–Dalneretšensk–Habarovsk, vahendab Interfax.

Autoretk oli pühendatud Arsenjevi 150. sünniaastapäevale.

Jõuti poolele teele, kui Sungorkin sai insuldi ja suri. See juhtus Melnitšnoje külas.

Sungorkin töötas Komsomolskaja Pravdas pea kogu elu. Ainult aastatel 1981–1985 oli ta ajalehe Sovetskaja Rossija korrespondent. Juba nõukogude ajal sai temast peatoimetaja asetäitja, vahendab Meduza.

Pärast Nõukogude Liidu lagunemist sai Sungorkinist 1992. aastal aktsiaseltsi Komsomolskaja Pravda peategevdirektor. Sel perioodil lahkus Komsomolskaja Pravdast osa ajakirjanikke, kes ei olnud nõus väljaande poliitikaga, sealhulgas Dmitri Muratov, kellest sai sõltumatu ajalehe Novaja Gazeta peatoimetaja ja Nobeli rahupreemia laureaat.

1997. aastal sai Sungorkinist Komsomolskaja Pravda peatoimetaja ja alates 2002. aastast oli ta ka suletud aktsiaseltsi kirjastus Komsomolskaja Pravda peadirektor.

Kirjastus Komsomolskaja Pravda on Venemaa üks suuremaid. Sungorkinit peeti Venemaa võimudele eriti lähedaseks meediajuhiks, kes oli president Vladimir Putini usaldusisik 2018. aasta 18. märtsi presidendivalimiste ajal. Pärast Venemaa kallaletungi Ukrainale sattus Sungorkin Euroopa Liidu sanktsioonide alla kui Putini lemmikajalehe juht.