„Džermuki suunal kasutasid Aserbaidžaani relvajõud löögidrooni. Kella 8-st alustas vastane suurtükiväge ja miinipildujaid kasutades pealetungitegevust Džermuki ja Verin Šorža suunas,“ teatas Armeenia kaitseministeeriumi esindaja Aram Torosjan.

Aserbaidžaani kaitseministeerium süüdistas omakorda Armeeniat relvarahu rikkumises ja Aserbaidžaani sõjaväelaste positsioonide tulistamises piiril.

Kollektiivse julgeoleku lepingu organisatsiooni (KJLO) pressiesindaja Vladimir Zainetdinov teatas eile õhtul, et organisatsioon saadab Armeeniasse oma missiooni, eesotsas peasekretäri Stanislav Zassiga, et hinnata olukorda Armeenia-Aserbaidžaani piiril.

Missioon koostab ettekande riigijuhtidele.

Eile arutasid telefoni teel olukorda Aserbaidžaani ja Türgi presidendid İlham Əliyev ja Recep Tayyip Erdoğan. Viimane väljendas kaastunnet Aserbaidžaani sõdurite hukkumise pärast „Armeenia provokatsioonide“ tõttu. Erdoğani sõnul on Türgi alati Aserbaidžaani kõrval ja temaga solidaarne. Əliyev teatas, et Aserbaidžaani relvajõud tõkestasid „kangelaslikkuse ja suure professionaalsusega Armeenia provokatsioonid“, ning veeretas kogu süü eskalatsiooni eest Armeenia kaela.

Varem teatas Aserbaidžaani kaitseministeerium 50 sõjaväelase hukkumisest piiril.