MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös küsitletakse iga nädal inimeste erakondlikku eelistust. Viimaste tulemuste põhjal toetab Reformierakonda 32,1%, konservatiivset rahvaerakonda (EKRE) 23,3% ja Keskerakonda 15,1% valimisõiguslikest kodanikest.

EKRE toetus on viimased poolteist kuud liikunud tõusvas trendis ning võrreldes juuli lõpu seisuga on rahvuskonservatiivide toetus praegu 4,1% võrra kõrgem. Samal ajal on Keskerakonna toetus madalaimal tasemel alates 2019. aasta algusest.

Esikolmikule järgnevad parlamendiväline Eesti 200 (9,5%), Isamaa (8,5%) ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond (7,9%). Nende toetuses pole viimastel nädalatel suuri muutusi toimunud.

Viimased koondtulemused kajastavad küsitlusperioodi 16. augustist 12. septembrini ning kokku küsitleti 4004 valimisealist Eesti kodanikku.

Tulemuste esitamisel on MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut ja Norstat keskendunud viimase nelja nädala koondtulemusele. Sel kujul erakondade toetusprotsentide arvutamine tasandab üksikutes küsitlustes esinevad kõikumised, mis tulevad nii suuremast statistilisest veast kui ka lühiajalise mõjuga sündmustest.

Valimi võimalikult esindusliku jagunemise eesmärgil korraldati küsitlused kombineeritud meetodil: telefoniküsitluses ja veebiküsitluses. Valimi andmed on tulemuste esinduslikkuse tagamiseks kaalutud vastavaks valimisõiguslike kodanike proportsionaalsele jaotusele peamiste sotsiaaldemograafiliste tunnuste alusel.