Erioperatsioon Ukrainas jätkub nii kaua, kuni kõik algselt teatatud eesmärgid on täidetud, teatas täna Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov.

Nii vastas ta küsimusele, kas Venemaa sõjalisel juhtkonnal on endiselt president Vladimir Putini täielik usaldus pärast viimaseid sündmusi Ukraina idaosas, vahendab Interfax.

„Erioperatsioon jätkub. See jätkub kuni kõigi eesmärkide täitmiseni, mis algselt seati,“ lausus Peskov.

Ukraina kaitsejõududel õnnestus möödunud ööpäevaga vaenlane välja ajada enam kui 20 asulast. Toimub nende täieliku kontrolli alla võtmine ja olukorra stabiliseerimine, teatas Ukraina relvajõudude kindralstaap.

Endiselt on õhu- ja raketilöökide oht kogu Ukraina territooriumil. Möödunud ööpäevaga andis vaenlane Ukraina territooriumil sõjaliste ja tsiviilobjektide pihta 18 raketi- ja 39 õhulööki. Kannatada sai üle 30 asula, eriti Kramatorsk, Kostjantõnivka, Dnipro, Pavlohrad ja Velõkomõhhailivka. Venelased andsid raketilöögi ka Harkivi soojuselektrijaamale, mis on linna kriitilise infrastruktuuri objekt. Selle tagajärjel jäi ajutiselt elektrita mitu oblastit.

Ukraina kaitsejõud lõid vastase rünnakud tagasi Majorski ja Krasnohorivka lähedal. Lahingud jätkuvad Mõkolajivka Druha ja Zaitseve piirkonnas.

Pärast Ukraina kaitsejõudude edukat tegevust Hersoni suunal kandis vaenlane märkimisväärseid kaotusi elavjõus. Olemasoleva informatsiooni järgi kaotas Sevastopolis baseeruv 810. üksik merejalaväebrigaad ligi 85% isikkooseisust. Ülejäänuid Vene sõjaväelastel on äärmisel halb moraalne- ja psühholoogiline seisund ning nad keelduvad massiliselt lahingutegevuse tsooni naasmast.

Jätkub asulate vabastamine Vene okupantidest Harkivi ja Donetski oblastis. Nagu varem teatatud, jätavad Vene väed taganedes kiirustades maha oma positsioonid ja põgenevad ajutiselt okupeeritud territooriumide sügavusse või Venemaale. See tendents jätkub. Möödunud ööpäevaga viisid okupandid Harkivi oblasti Velõkõi Burluki ja Dvuretšna asulatest minema kohalikelt elanikelt varastatud vara ja transpordivahendeid.

Luhanski oblastis lahkusid Vene sõjaväelased koos perekondadega Svatove linnast ja sinna jäid ainult kohaliku „rahvamiilitsa“ võitlejad.

Jaga
Kommentaarid